Aircoservice

Aircoservice

Airconditioning is geen simpel extraatje in je auto, airconditioning is geavanceerde techniek.
Eventuele storingen moeten daarom ook aangepakt worden door iemand met veel kennis en ervaring. Deze ervaring is bij Autoservice AvH  in grote overvloed aanwezig.

Wanneer is mijn airco toe aan een servicebeurt?

Er zijn een aantal zaken die erop kunnen wijzen dat uw airco toe is aan een servicebeurt.
De ramen beslaan, het duurt heel lang voordat de temperatuur in de auto daalt, en soms hangt er zelfs een stinkende walm in de auto. Al deze symptomen wijzen erop dat uw auto toe is aan een grondige airco servicebeurt.

Wat wordt er gedaan bij een servicebeurt?

Bij een servicebeurt bij Autoservice AvH voor de airco wordt allereerst de airco compleet gecontroleerd. Na deze controle weten wij precies welke vorm van onderhoud er nodig is om uw airco weer piekfijn in orde te maken.

Soms is alleen een reiniging al voldoende om uw airco weer voor 100% werkend te krijgen.
Als dit niet het geval is er mogelijk een onderhoudsbeurt voor je airco nodig. Hierbij worden alle onderdelen van uw airco schoongemaakt. Ook wordt het koelmiddel in zijn geheel ververst. Als dit alle gebeurd is wordt de auto opnieuw gecontroleerd zodat wij met zekerheid kunnen zeggen dat uw airco weer naar behoren werkt.

Airco in de winter

Veel mensen denken bij een airco alleen aan het verkoelende effect dat deze kan bieden tijdens de zomer. Maar wist u dat u de airco ook heel goed kunt gebruiken in de winter?
Voor het ontwasemen van uw autoramen is de airco erg nuttig. Dit komt de lucht die de auto airco uitblaast veel droger is dan de lucht uit de blower, op deze manier zullen uw ramen veel sneller ontwasemen. Ik hoor u al denken, nu moet ik zeker met mijn winterjas aan naar het werk rijden zonder de verwarming aan? Nee de verwarming kan gewoon tegelijkertijd aan met de airco, de airco zal nog steeds de ramen ontwasemen. Het gebruik van de airco in de winter wordt door specialisten zelf aangeraden. Het gebruik van de airco in de winter bevordert de levensduur van uw airco, tevens voorkomt het eventuele lekkages in uw airco.

Naast het onderhoud aan uw aircosysteem kunt u bij ons ook terecht voor het reguliere onderhoud aan uw auto, de APK of bijvoorbeeld banden. En bent u toe aan een andere auto? Kom dan proefrijden in één van onze occasions.