APK

APK-Keuring

De Algemene Periodieke Keuring, oftewel de APK-keuring is in Europa wettelijk verplicht. Dit ter bevordering van de verkeersveiligheid en het milieu.
Ook bij Autoservice AvH voeren wij deze keuring voordelig en zorgvuldig uit. Terwijl u nog zit te genieten van uw warme bak koffie is de keuring meestal al afgerond door onze APK-controleur. U krijgt gelijk uw keuringsrapport mee en kan dus weer veilig met uw voertuig de openbare weg op.

Hoe gaat dan in zijn werk, z’n APK-keuring?

Om uw voertuig APK te laten keuren in Nederland kunt u dit stappenplan gebruiken:

  • U maakt een afspraak bij Autoservice AvH.
  • De APK-keurmeester van Autoservice AvH zal uw voertuig keuren.
  • Eventuele aandachtspunten of reparatiepunten worden altijd eerst met u overlegd alvorens er kostbare werkzaamheden verricht moeten worden.
  • Na de keuring ontvang u een keuringsrapport.

Over APK

Met een goedgekeurd APK-keuringsrapport mag het voertuig weer minimaal 1 jaar de openbare weg op. Dit is afhankelijk van het bouwjaar en type van de auto. Meer informatie over de keuringsfrequentie vindt u op de website van de RDW.

Overigens is een APK-keuring geen garantie voor een jaar lang veilig rijden, ook wordt er niet mee uitgesloten dat u dat hele jaar geen onderhoud aan de auto hoeft te plegen.

RDW

De RDW is de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen bijhoudt in Nederland. Ook regelt de RDW de vergunningen voor alle bedrijven die APK-keuringen willen uitvoeren.

De RDW is de organisatie die de registratie van gemotoriseerde voertuigen en rijbewijzen bijhoudt in Nederland. Ook regelt de RDW de vergunningen voor alle bedrijven die APK-keuringen willen uitvoeren.

Om alle bedrijven te controleren die een APK-keuring mogen uitvoeren doet de RDW een aantal steekproeven. Het is dus mogelijk dat u na de APK-keuring van uw voertuig, nogmaals het voertuig moet laten keuren door de APK-controleur van de RDW. Het is wettelijk verplicht om mee te werken aan deze steekproef van de RWD, u hoeft gelukkig niet zo lang op de APK-controleur van de RDW te wachten. Deze zal altijd binnen 90 minuten bij u zijn.

Naast de APK keuring kunt u ook voor het reguliere onderhoud bij ons terecht. En wanneer u op zoek bent naar een andere auto dan bent u natuurlijk vrij om langs te komen om een proefrit te maken in één van onze occasions.
Bel voor vragen over de APK, onderhoud of occasions naar 06-30636694 of neem contact met ons op via onze contactpagina.