Bandenservice

Bandenservice

Goed voor je autobanden zorgen is erg belangrijk, de banden zorgen voor goede grip met het wegdek. Wist u dat u door niet goed onderhouden banden zelfs een bekeuring van de politie kunt krijgen? Bandenservice delen we bij Autoservice AvH op in verschillende categorieën.

Bandenspanning

Doordat wij uw bandenspanning perfect voor op spanning brengen, voorkomt u onnodige slijtage aan uw banden. Ook rijdt u stukken comfortabeler, zuiniger en veiliger. Bandenspanning heeft effect op vele aspecten van het autorijden. Stel u heeft autobanden met een lage spanning, dan heeft dit negatief effect op uw wegligging en remgedrag. Ook is er een grotere rolweerstand en hierdoor heeft uw auto een hoger brandstofverbruik. Daarnaast loopt u sneller het risico op een klapband.

Bandenreparatie

Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met een lekke autoband. Wij raden u ten zeerste aan om direct te stoppen met rijden wanneer u te maken krijgt met een lekke autoband.
Met een lekke autoband verder rijden is ten eerste zeer gevaarlijk. Maar ook de auto kan nog erger beschadigen dan dat deze al is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uw velg en band of in ernstige gevallen de complete ophanging. Ook kan het doorrijden met een lekke autoband ervoor zorgen dat wij deze niet meer kunnen repareren.

Banden wisselen

Het is misschien niet zoals je het zal verwachten, maar de banden onder de auto slijten niet gelijkmatig. De banden op de aangedreven as slijten over het algemeen sneller dan de andere. Doordat wij de banden verwisselen kun je dus langer rijden met hetzelfde setje banden, goed voor de portemonnee en het milieu!

U moet officieel de banden van uw voertuig laten vervangen zodra de profieldiepte van de desbetreffende band minder dan 1,6 millimeter is. Maar onder de 2,5 millimeter wordt het al riskant om te rijden bij bijvoorbeeld regenachtig weer. Vandaar ook dat er tijdens de APK vanaf 2,5 altijd wordt geadviseerd om de banden te vervangen.

Bij Autoservice AvH balanceren wij na elke bandenwissel uw auto. Dit zodat u kunt genieten van een maximaal rijcomfort.

Banden uitlijnen

Soms dient uw auto uitgelijnd te worden. Als de banden bijvoorbeeld scheef afslijten dan kan het te maken hebben met onjuiste uitlijning van uw auto. Meer informatie hierover vindt u op de pagina over uitlijnen.