Onderhoud

Onderhoud

Onderhoud aan uw auto is erg belangrijk, door goed onderhoud zorgt u ervoor dat u veel geld bespaart. Sommige mensen verrichten weinig tot vrijwel geen onderhoud aan hun voertuig. De grote reparatiewerkzaamheden die daardoor verricht zouden moeten worden zijn vele malen duurder dan wat je zou betalen voor een goed onderhoud van de auto.

Autowaarde

Door goed periodiek onderhoud blijft de waarde van uw auto stabieler. Uit ervaring is gebleken dat eventuele autokopers sneller een bod zullen doen op een auto waaraan zichtbaar goed onderhoud is gepleegd dan bij een auto met een wazige onderhoudshistorie. Dit omdat de kopers er dan eerder van uit gaat dat er geen verborgen gebreken aan de auto zijn te vinden.

Grote beurt

Bij een grote beurt bij Autoservice AvH controleren wij alle onderdelen van de auto en motor. Ook worden een aantal onderdelen vervangen, denk bij deze onderdelen aan de bougies (bij verbrandingsmotor), luchtfilter en brandstoffilter (dieselmotor).

Kleine beurt

Bij een kleine beurt worden alle vitale onderdelen van uw voertuig gecontroleerd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de banden, uitlaat, accu, de schokdempers en natuurlijk de lampen en remmen. Vanzelfsprekend verversen of vervangen wij de olie en de oliefilter. U kunt na deze kleine beurt weer veilig de openbare weg op.

Soorten onderhoud

Bij autoservice AvH onderverdelen wij de soorten onderhoud onder in 3 verschillende categorieën.

  • Standaard onderhoud
  • Denk bijvoorbeeld aan een kleine beurt waarbij alle vitale onderdelen van een auto worden nagelopen.
  • Tijdsgebonden onderhoud
  • Bij een tijdsgebonden onderhoud kijken wij bij Autoservice AvH vaak naar onderdelen zoals een multiriem of distributieriem. Deze onderdelen dienen vervangen te worden wanneer er een bepaalde kilometerstand of leeftijd is behaald.
  • Slijtage onderhoud
  • Sommige onderdelen van een auto zullen sneller slijten dan de rest van de onderdelen en zijn dus tussendoor aan vervanging toe.
  • Dit doen we bijvoorbeeld bij een grote beurt, denk hierbij aan de remblok en schijven, of de koppeling. Als dit soort problemen niet tijdig worden opgemerkt ontstaat er gevaar voor de veiligheid van de auto bestuurder en zijn medeweggebruikers.

Naast het onderhoud kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor de APK of wanneer u toe bent aan een andere auto dan bent u bij ons altijd verzekerd van een betrouwbare occasion.

Heeft u vragen over het onderhoud van uw auto? Bent u bijvoorbeeld benieuwd of uw auto aan een kleine of grote onderhoudsbeurt toe is? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.